Om mig

mattias-on-beachJag heter Mattias Ekenberg och är diplomerad samtalsterapeut inom Transaktionsanalys. Har jobbat med människor av alla sorter i ca 25 år. Som frivillig, medhjälpare i olika verksamheter till pedagog, lärare, rådgivare och nu de senaste åren som samtalsterapeut.

Utöver terapi som riktar sig mot olika typer av förändringsarbete, ångest/panikångest, depressioner, livssvackor, relationsproblem och kommunikationsproblem med mera så har jag de senaste åren specialiserat mig på en problematik som få jobbar med och är svår att få professionell hjälp med och det är dataspelsmissbruk. Sedan 2005 har jag jobbat med just den problematiken och för några år sedan startade jag och ett antal kollegor en ekonomisk förening som specialiserar sig på just denna problematik. Vill ni läsa mer om den frågan så kan ni göra det här:
www.dataspelsmissbruk.se

”Tanken med Mobilterapi är att oavsett var du finns kan jag på ett eller annat sätt hjälpa dig till en bättre vardag. Är det rimligt avstånd så kommer jag till dig och vi delar på resekostnaden. Är avståndet för långt kan vi prata antingen på telefon eller Skype, det blir inte detsamma som att träffas på riktigt, men det fungerar bra det också…”

Under åren som jag jobbat som terapeut har jag märkt att det viktigaste i en terapi är upplevelsen och känslan av kontakt mellan Terapeut och klient. Det gör att finns kontakten där så fungerar Skype och telefon alldeles utmärkt. Det är dessutom ett billigare alternativ än att träffas i en lokal någonstans. Varför krångla till det i onödan? Välkommen till Mobilterapi 🙂